By road then by ocean, i would suggest to take an aeroplane to come here. Its much more safe and save.

A) Costing sheet :
Toll :as usual toll utara paling mahal :((
Petrol :RM200 (Return)
Parking at Kuah : RM10 - 20, are lucky that we can park at pak lang house and it cost me RM20 :)), 
Boat Fare : cant remember dah , journey will take 45 minutes 
Hotel : RM150 (banyak sangat choices and its depends on your budget)
Foods : Your own budget pepandailah
Car Rental : RM120 per day (avanza) , cikgu rupanya ingat ustaz and nah ini number nyer 012-576 3255

B) Shopping : 
1)Haji Ismail Group (HIG) Pekan Kuah  
2)Idaman Suri, Pekan Kuah
3)Belakang De Baron ada kedai shopping Pekang Kuah
4)Chenang Mall untuk beli coklat, Pantai Chenang
5)The Zone untuk beli coklat, Pantai Chenang
5)Zenon, Pekan Kuah
6) Rojam untuk beli ubat gamat tapi banyak lagi tempat lain korang boleh survey

C) Recommended Tourist Attractions: 
1) Mahsuri's Mausoleum 
    i) Ticket : RM7 (adult) , RM3.50 (Kids) , ini untuk warganegara only
   ii) 12km from Pekan Kuah
  iii) boleh beli air from telaga yang Mahsuri guna untuk cuci muka RM2 only per bottle.
2) Pantai Chenang 
  i) you can find and do water activities e.g :banana boat
 ii) beautiful beaches
3) Cable Car 
    i) Ticket : RM15 (adult) , RM10 (kids), ini 50% to be enjoyed by locals
   ii) 709 metres above sea
4)Sevel Wells Waterfalls 
   i) Ticket : Free admission, but RM2 for parking if am not mistaken
  ii) kena cari 7 pools yang separate means we kena panjat anak tangga so jgn la pakai high       heels pulak tak sempat nak lari nanti kalau little monkey kejar
5) Many more but tak sempat to discover all sbb ada kenduri bagai 

D)My opinions
i) Definitely will come lagi for shopping periuk belanga yang tak sempat beli aritu
ii) Local yang over bile pi holiday sibuk nak half naked
iii) Don't miss to ride a cable car, its amazing 
iv) I tot seafood cheap but not as what i think, you better ask how much before eat - KL lagi murah hehehe
v) Ada jugak ulat-ulat even kat parking so be careful

Some photos :

1, 2 , 3 continue 

ocean breeze amazing






Tak pernah buat ootd but yes tengok orang selalu or even my weekly routine to visit polyvore as inspiration and getting an ideas. Takderlah nak follow 100% but its just having fun and enjoy the STYLE.

# dkny # uniqlo # hush puppies # valentino # street market

guess where am i peeps?
Happy birthday to you
Happy birthday to afil 
Your are born in HUSM
With wo and family happy birthday to you!

From the bottom of our heart you are such adorable baby to our family and on your first day we as your aunties feel so funny sbb dan kena jadi mak cik and of cos sbb tak ready but definitely we are happy and cherish the moments. Thank God you have an aunt like us ;).
Many great things to come to wonderful Monster in the family.




Pepagi dah bangun sebab semata-mata xmor jam tengah bandar n bersesak bagai dengan orang ramai kat pasar besar.
Ingat nak pi sendiri tapi mak ku pulak nak ikut, dia cakap takut korang sesat sbb jalan dan banyak berubah.
Ayat arrogant, takkan lah aku boleh sesat kat kg sendiri kot.
Best okay gi pasar besar khadijah ni memacam boleh makan n bawak blk umah or even as a food stock biler dah balik bandor.

tahu tak ini apa ? nasik tupe 

hambik ko kul 6.45am sampai dah penuh bagai pilh jah nok hok mano

ini adalah tokey kek for sure kek keladi kena beli, penuh kek mok cik ni jual

tahu tau nak pilih sapa

kenalah posing beli sayur tanda rajin kahkahkah

Selamat Hari Raya Haji Kekawan dan Family dan marilah sesama kita bersyukur kerana masih lagi diberi nafas untuk menikmati dan menyambut hari raya bersama-sama. alhamdulillah.

#throwback


My sister, my sis in law, my nephew, my niece, my brother and not forgetting i lar. All of us sesama balik kampung for raya. balik kampung lar best hijau, peaceful, serene, beautiful , family gathering, everything is there.
I am sorry to those friends yang originally from town mungkin xder suasana balik kampung and hadapi jam nak balik like us. Easy cari gf ataupun bakal husband yang memang ada kampung nun jauh disana definitely you will rasa all these kind of feelings and an excitement.

Ini kat plaza toll lebih kurang at 9.00pm lebih kurang cant remember the time


 dia lah juara dan ada territory sendiri who cares
orang lain berhimpit okay hehehe propa biasalah

my photo

my photo

SAYA SNAP

SAYA SNAP
i think you are pretty special

468x60

SAYA LABELS

SAYA SHOUT

Powered by Blogger.

SALWANI ISKA @ FSI

SEARCH THIS BLOG