Daun sireh in HPA products

/
2 Comments
Counting days everyday sebab nak balik my house, rendu my bed sume bagai lah. Since masih lagi bekerja kat jay bee kena ulang alik every week nak jupe kekawan plus cuci rumah n baju. Bagi kucing yang takde owner makan. Banyak benda lah nak kena kena sort out when back home.

I actually nak share about HPA products cuma tak sempah research and get the correct infos lagi. Tapi just nak share that my uncle doing this project at our kampung since kat area kitaorang takder lagi outlet yang jual products from HPA.

Paling penting product ni halal dan di usakan oleh anak tempatan kita. Kita ni kekadang kalau tengok barang local mesti sebelah mata jer. Kalu boleh sume barang mesti imported from abroad. Sepatutnye kalau nak memajukan anak anak tempatan kita kena support them. Cuma for me kena jugak tengok keberkesananye terhadap pengguna. Sometimes ada yang tak serasi bila pakai, dengan demekian kenala cuba barulah tahu macam mana rupanyer. Dont say no to local brands but try and use it first then u can evaluate the goods.

Masa first started the kedai dulu i pernah lah beli produk pembersih untuk female yang di rumus from daun sireh. Kekawan banyak jugak citer pasal kebaikan daun sireh nih.



So kat atas ni contoh daun sireh bagi korang yang tak berapa nak kenal sangat ngan daun ni. Korang kenala jugak ambik tahu pasal pokok nih. Kalau orang tua tua zama dulu makan sireh dengan kapur dan sireh. Tok nenek nenek kita kunyah macam tu jer kot.


You may also like

2 comments:

cik bie said...

baru tau 2 bulan lepas, kat umah cik bie ada tanam pokok sireh pastu kena jadi bahan ujikaji abah...

he blended daun tu then bancuh dengan bedah sejuk, wat masker... 1st time pakai memang abes merah2 muka gue huhu

MizzSal_Iska said...

hahaha omg too bad sbb ur face merah merah. nanti i buat research pasal ni ok.excited nk tau khasiat daun sireh jugak.

my photo

my photo

SAYA SNAP

SAYA SNAP
i think you are pretty special

468x60

SAYA LABELS

SAYA SHOUT

Powered by Blogger.

SALWANI ISKA @ FSI

SEARCH THIS BLOG