DETOX

/
0 Comments
Apa kebenda la bila i dengar yesterday terlopong jugak when one of my friends duk seronok share the story about detox.

Dengan pantas borrow my friend lappy and search about this. Dapatlah paham sikit sebanyak.

Detox ni mcm clease your body from toxin or kekotoron yg duk terkumpul kat dalam badan kita.Bila dah banyak kenalah kita bersihkan/eliminate from makin bertimbun dalam our body.

What is detox???

Eliminating toxins from the body (by Cathy Wong, Alternative medicine Guide)
One of the reasons why we need to eliminate them this supaya system badan/usus kita tak clogged dan tidak memudaratkan body tissue.

Bila dah tersumbat how our body nak absorb the nutrients seperti vitamin air, trace mineral dan sebagainye.Simple example is sinki kat dapur bila dah penuh masuk segala bagai dalam saluran paip confirm tersumbat, berkarat dah terlekat segala bahan buangan. 

As such samalah macam system badan/usus kat dalam badan kita. Lelama boleh hilang upaya dan juga weight loss bila dah tak serap apa apa nutrient. Kita asyik nak makan jer tapi absorb vitamin from our foods is totally zero. In fact walaupun kita duk makan and digest sume makanan tetap jugak tak kluar sumer. They will melekat kat dinding usus.

Research on the product and how we can clease our body i will advise on the weekend since i dont have much infos on this.



You may also like

No comments:

my photo

my photo

SAYA SNAP

SAYA SNAP
i think you are pretty special

468x60

SAYA LABELS

SAYA SHOUT

Powered by Blogger.

SALWANI ISKA @ FSI

SEARCH THIS BLOG